Desen II. DI.16.09.01 Anul IV. 27.03.20


Grupa: DI.16.09.01 Anul IV
Disciplina: Desen II
Profesori: Manea N. Enachi O.
Data: 23.03.20; 27.03.20
Durata: 4 ore ( 2 perechi )

Tema Lectiei: Fragment de interior cu includerea de mobilier în diverse racursiuri. F A2. materiale grafice. Studiu din natură, schițe pregătitoare.
Competența specifică dezvoltată:  
1.      Reprezentarea unui fragment de interior în diverse racursiuri.
Orice început de construcție sau reparație este precedat de o întocmire. Fără o prezentare vizuală detaliată, este imposibil să se prevadă toate nuanțele posibile. Situația este similară cu designul interior. Pentru a face posibilă alegerea stilului, mobilierului și elementelor de decor, trebuie mai întâi să desenați interiorul camerei. Dacă doriți să creați un design unic pentru cuibul vostru confortabil, va trebui să vă înarmați cu mai mult de o foaie de hârtie, un creion, o ascuțitoare, o radieră și, de asemenea, o oarecare rezervă de răbdare. O schiță corect desenată vă va permite să „preziceti personal amenajarea interioară a camerei. Dar, ca în orice știință, există reguli și subtilități.Alegeți interiorul pe care vreți să-l reprezentați. Realizați 3-4 schițe pregătitoare din diferite puncte de vedere (poziția spectatorului).F A4. Diverse materiale grafice.





Alegeti pozitia din care veți privi interiorul. Din cursul de perspectivă cunoașteți că un interior poate fi reprezentat frontal utilizînd un singur punct P. (punctul principal al tabloului) Astfel veți reprezenta 2 pereți laterali, 1 frontal, tavanul și pardoseaua.



Dacă doriți să reprezentați interiorul în poziția de colț veți utiliza 2 punct de fugă F1, F2, astfel veți reprezenta 2 pereți, tavanul și pardoseaua.

Toate schițele realizate le veți stoca într-un portofoliu digital pe care îl veți prezenta online. 

Comentarii

Postări populare