Coloristica. A.19.09. Anul I. 26.03.20


Grupa: A.19.09. Anul I
Disciplina: Coloristica
Profesori: Manea N.
Data: 26.03.20
Durata: 2 ore
Tema Lectiei: Culori calde. Colori reci. Contrast cald-rece.
Competența specifică dezvoltată:  
1.      Aplicarea metodologiei de obținere a raporturilor cromatice prin amestec fizic al culorilor.
2.      Crearea compozițiilor plastice pentru obținerea acordului acromatic
Culorile calde

Culorile calde se obtin cu portocaliu, rosu si galben sau combinatii ale acestora. Asa cum sugereaza si numele, culorile calde te fac sa te gandesti la lumina soarelui sau la caldura. Culorile calde arata ca si cum s-ar apropia, lucru pentru care ele sunt adeseori folosite pentru a face camerele mari sa para mai intime. Daca ai un dormitor urias pe care vrei sa-l faci sa para mai confortabil, incearca sa folosesti o culoare calda cum ar fi teracota, sau maroniu pentru a-l face sa para si mai intim.

Culorile reci

Culorile reci, precum albastru, verde si violet deschis, au abilitatea de a calma sau alina. In timp ce culorile calde ne amintesc de caldura si lumina, culorile reci ne aduc aminte de apa si cer. Spre deosebire de  culorile calde, cele reci arata ca si cum s-ar retrage, ceea ce le face foarte potrivite pentru camerele mici, atunci cand vrei sa para mai mari. Daca ai un dormitor micut, care vrei sa para mai mare din punct de vedere vizual, foloseste o culoare precum albastru deschis, ceea ce il va face sa arate mai spatios.


Tema pentru acasă:

Realizați o compoziție cu subiect la libera alegere utilizînd contrastul cald-rece.(în aceeași cantitate culori reci și culori calde)  F A3 guașe (dimensiunea compoziției la libera alegere ) Exemple de lucrări plastice realizate în contrast cald-rece






Rog să nu reproduceți exemplele prezentate!!! Fiți creativi, elaborați singuri o compoziție plastică proprie.
Exemple de subiecte:
Compoziție geometrică, peisj urban, natură statică, compoziție vegetală etc.

Toate lucrările realizate pînă la sfîrșitul semestrului le veți stoca într-un portofoliu digital pe care îl veți prezenta online. 

Comentarii

Postări populare