Desen. DI.17.091. Anul III.29 04 20

DESEN
Grupa: DI.17.091. Anul III
Disciplina: Desen.
Profesor: Enachi O.
Data: 29 04 20/ 30 04 20
Durata:  2 ore
Competenţe specifice: Studiul figurii umane. 

Tema: Desenul unei figuri umane îmbrăcate. (15 ore)

- paginație în format;
- construirea modelului ținând cont de legile anatomiei plastice;
F 40x50Sarcina de lucru: Realizați desenul unei semifiguri umane îmbrăcată. (Femeie, barbat, copil, la alegere). Studiul din natură.
Tehnici de lucru creion.Proporţiile care există între diferitele părţi ale corpului omenesc, întotdeauna au fost mărimile valorii absolute căutate de artiştii plastici din toate epocile artei apropiate de natură. Ei toţi căutau să se apropie de problema care a fost rezolvată la începutul secolului XX — elaborarea unor proporţii perfecte ale corpului omenesc. Ca modul pentru canonizarea proporţiilor corpului omenesc serveşte mărimea egală cu înălţimea capului uman. Deci, canonul proporţiilor corpului omenesc este raportul dintre mărimea înălţimii capului omenesc şi înălţimea corpului omenesc.








Principiul de bază al desenului este integritatea: de la general la particular, de la mare la mic, detaliile în condiţiile integrului. Forma, modelarea ei plastică şi caracterul de executare şi reprezentare artistică sunt trei componente principale ale manierei artistului plastic. Maniera este modul, felul specific de a lucra, de a exprima, de a realiza ceva. Ea asigură naşterea şi dezvoltarea chipurilor, metodelor, stilurilor. Stilizarea formei, găsirea metodelor personale de exprimare, fantezia şi expresia sunt elementele esenţiale ale talentului creativ.

Exemple de lucrari:


















Rog să fotografiați lucrările proprii la etapa de lucru actuală (semnați lucrarea cu scris tehnic:Nume, prenume, grupa).   Prezentați portofoliul pe adresa: enacheolesea@gmail.com ; mesenger FB Olesea Enachi pînă pe 30.04.20 ora 16:00 (lucrările vor fi prezentate administrației Centrului de Excelență).

Comentarii

Postări populare